ONZE MISSIE

Soleila creëert zonneparken met draagvlak en werkt hiervoor nauw samen met omwonenden, overheden en kennisinstellingen. Door onze verbindende en innovatieve insteek zorgen we voor lange termijn oplossingen waar iedereen van profiteert en waar de wereld een stukje schoner van wordt.

ONZE VISIE

De uitdagingen van de transitie van fossiel naar duurzaam zijn zo groot en veelomvattend dat alle stakeholders nodig zijn om de doelstellingen te behalen. Soleila neemt een leidende rol door innovatieve oplossingen te ontwikkelen om en deze samen te brengen in commercieel haalbare zonneparken. Wij laten betrokken partijen de urgentie inzien, investeren in het creëren van draagvlak en maken hierbij optimaal gebruik van ons grote en brede netwerk. We zetten dit kracht bij door een deel van de winst te herinvesteren in de directe omgeving. Omdat wij weten dat je niet kunt vermenigvuldigen als je niet kunt delen.

ENERGY ACADEMY EUROPE

Soleila werkt vanuit de Energy Academy Europe (EAE), gelegen op de Zernike Campus Groningen. De EAE is voor Soleila de perfecte omgeving. Er is volop kennis en de mogelijkheid tot netwerken aanwezig. Het gebouw wekt meer energie op dan het gebruikt en is gemaakt uit natuurlijke elementen. Zo zijn de vloeren gemaakt van hout en gebruikt het gebouw aarde, water, lucht en zonlicht als primaire energiebron. Het is gebouwd om de verspilling van energie zo veel mogelijk tegen te gaan. Denk hierbij aan veel natuurlijk lichtinval en veel trappen die het liftgebruik verminderen. Voor ons is het fijn dat wij gevestigd zijn in een locatie die dezelfde passie deelt voor duurzame energie. Wij voelen ons hier dan ook enorm thuis.

Bekijk de video

ONTMOET ONS TEAM

SIEGER DIJKSTRA

Directeur

Drs. Sieger Dijkstra is een Noord Nederlandse ondernemer met een groot nationaal en internationaal netwerk. Hij heeft een achtergrond in infra, milieu, geo-informatie, bouw en duurzame energie en het ontwikkelen van projecten. Voormalig voorzitter en kwartiermaker van de Economic Board Groningen. Hij is behalve ondernemer bestuurlijk actief in verschillende (groene) maatschappelijke organisaties zoals MegaWindForce, Oerol, Eurosonic Noorderslag en is Honorair van Duitsland voor Noord-Nederland.

ELWIN TER HORST

Directeur

Elwin Ter Horst MSc nam het initiatief om Soleila op te richten. Hij werkte al tijdens zijn studie Technische Bedrijfskunde  aan aan duurzame energie en realiseerde in de 17 jaren daarna o.a. windparken en smart energy grids in Engeland, Schotland en Nederland. Hij werkte voor grote energiemaatschappijen, private investeerders en de Economic Boards van Groningen en Utrecht. Ook in zijn vrije tijd houdt Elwin zich graag bezig met wind & zon, hij is een enthousiast zeiler en kitesurfer.

DAVID VAN AREND

Sales Manager

David van Arend legt voor Soleila zijn focus op dakprojecten. Vanuit zijn vorige functie als Key Accountmanager bij een grote noordelijke zonnepanelen installateur heeft hij veel kennis opgedaan van zowel de techniek als de zakelijke markt. Ook hij houdt zich bezig met groen in zijn vrije tijd; Zo staat hij twee keer per week op het voetbalveld en haalt hij zijn ontspanning uit een balletje slaan op de golfbaan.

WIEBO DE VRIES

Finance Manager

Wiebo de Vries is ondernemer met een sterk financieel profiel. Gedurende de jaren heeft hij veel ervaring opgedaan in de ‘groene’ sector. Zo kent de SDE+ regeling geen geheimen meer voor hem. In vorige werksituaties heeft Wiebo gebouwd aan betrouwbare businesscases voor duurzame initiatieven, voornamelijk voor grootschalige zonne-energie projecten. Ook de haalbaarheid van projecten op het gebied van financiering behoort tot zijn kennispakket. Wiebo doet veel energie op met sporten. Regelmatig is hij te vinden op zijn racefiets.

COR ALBERTS

Jurist

Cor brengt 15 jaar ervaring als jurist voor grote energiebedrijven met zich mee, hij kent projectontwikkeling van wind en zon goed en heeft een flink netwerk in de sector. Cor houdt zich bezig met juridische aangelegenheden en contractmanagement.

MARIELLE BUITER

Communicatie & Marketing medewerker

Mariëlle Buiter verzorgt de Marketing zaken van Soleila. Daarnaast houdt ze zich bezig met de communicatie via Social media en bedenkt content voor op de social kanalen. Ze is vierdejaars-student Communicatie Multimedia Design aan de Hanzehogeschool.

RAYMOND ROEFFEL

Soleila Rooftop

Raymond Roeffel voert samen met Elwin Ter Horst de directie van Soleila Rooftop. Hij ontwikkelt al 20 jaar duurzame energie projecten en heeft een enorm netwerk in de sector. Raymond is financieel en technisch expert. Hij is vanwege zijn woonplaats Laren de vooruitgeschoven post van Soleila Rooftop in het Westen.

DOUWE FABER

Soleila Rooftop

Douwe is oprichter en eigenaar van Ekwadraat een consultancy bureau uit Leeuwarden gespecialiseerd in ontwikkeling en vergunningen van duurzame energie projecten. Ekwadraat heeft een zeer gedegen reputatie en is één van de grootste aanvragers van SDE+ subsidies in Nederland. Douwe is mede-eigenaar van Trineco, dat al 5 jaar zonnedaken ontwikkelt en realiseert. Douwes heeft een enorm regionaal en nationaal netwerk.

KENNIS EN INNOVATIE-SUBSIDIE (KEI 2019)

Soleila krijgt subsidie voor hun kennisoverdrachtproject inzake vermarkting en technische engineering van grootschalige dak zonneprojecten. Deze subsidie wordt medegefinancierd door de Europese Unie, Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen.

ONZE PARTNERS